Left Nav

 

Pillefyr - Stokerfyr - Salg og Service af pillefyr

 

Hos Centrum VVS i Odense servicerer vi pillefyr for en stor kreds af kunder på hele Fyn. Vi har mange års erfaring i at lave fejlfinding på pillefyr ligesom vi også både sælger, servicerer og reparere pillefyr på hele Fyn.

 
 
Hvad er et Pillefyr?
Et pillefyr er et centralvarmeanlæg til din bolig eller din virksomhed. Pillefyret er både miljøvenligt og besparende. I mange tilfælde vil der kunne spares helt op imod 50 % på varmeudgifterne ved at skifte til et pillefyr.
 
Et nyt pillefyr er automatisk og fyringen foregår derfor helt af sig selv. I modsætning til et gammeldags brændefyr, skal et pillefyr ikke fyldes manuelt i løbet af dagen. Dette er fordi, et moderne pillefyr har et magasin til opbevaring af pillerne. Fra magasinet går der en snegl ned til fyret som automatisk fylder piller i efter behov.
 
Et pillefyr kræver vedligeholdelse. Alt efter hvilket pillefyr man vælger, vil der være mere eller mindre vedligeholdelse. Nogle pillefyr kræver meget vedligeholdelse, mens andre pillefyr næsten ikke kræver nogen. Det er vigtigt at man husker at rense pillefyret og tømme det for aske.
 
 
Hvad fyrer man med i et pillefyr?
Det mest almindelige brændsel til pillefyr, er træpiller. Årsagen til at træpiller er det mest anvendte er, at det er det mest tilgængelige og bedst anvendelige brændsel.
I nogle pillefyr har man dog også muligheden for at fyre med andet brændsel, f.eks. korn.
 
 
Hvilket pillefyr skal jeg investere i?
Når man skal ud og investere i et nyt pillefyr, er det vigtigt at man får købt det rigtige pillefyr.
Pillefyr har mange forskellige størrelser, og det er vigtigt at man ikke vælger et der er hverken for stort eller for lille. Hvis man vælger et pillefyr der er for stort, vil det køre dårligt. Vælger man til gengæld et der er for lille, kan det ikke opvarme hele boligen eller virksomheden.
 
Når man investere i et nyt pillefyr skal man overveje hvor meget vedligeholdelse man vil have med fyret. Det er også vigtigt at man er opmærksom på hvilket brændsel pillefyret kan fyre med. Nogle brændsler er nemlig billigere end andre.
 Når man skal have et nyt pillefyr, er det også vigtigt at man er opmærksom på virkningsgraden. Det er virkningsgraden der fortæller hvor godt pillefyret udnytter brændslet. Jo højere virkningsgraden er, jo mindre brændsel skal man bruge.
 
Man kan vælge imellem mange forskellige mærker indenfor pillefyr, og ser man betegnelser som stoker, stokerfyr, pillebrænder, træpillebrænder og træpillefyr, går det alt sammen under den samlede betegnelse ”pillefyr”.
 
 
Fordelene ved et pillefyr / stokerfyr kort fortalt:

  • Med et nyt pillefyr / stokerfyr kan du spare helt op til 50 % på din fremtidige varmeregning.
  • I nogle tilfælde vil gevinsten ved at investere i et pillefyr / stokerfyr være bedre end f.eks. alternativ energi.
  • En investering i et pillefyr / stokerfyr vil i mange tilfælde allerede kunne være tjent hjem på 1 til 2 år på grund af den store besparelse der vil være at hente på varmeregningen.
  • Med et pillefyr / stokerfyr bidrager du til at mindske forureningen, da et nyt pillefyr / stokerfyr går under kategorien miljø-neutral.
  • Med et nyt pillefyr / stokerfyr opnår du næsten samme komfort som ved f.eks. et oliefyr eller et gasfyr, da et nyt pillefyr / stokerfyr automatisk tilfører piller efter behov ved hjælp af en snegl.
 
 
Hvad skal man være opmærksom på ved køb af et nyt pillefyr / stokerfyr?
  • Et pillefyr / stokerfyr skal installeres korrekt af en professionel på området.
  • Du skal have plads til et ”lager” af træpiller til fyret.
  • Der skal en gang i mellem tømmes aske fra fyret.
 
 
Hos Centrum VVS i Odense på Fyn, er vi selvfølgelig behjælpelige med rådgivning omkring alle de ovennævnte ting. Vi har mange års erfaring i salg, installering og servicering af pillefyr/stokerfyr, og har arbejdet med pillefyr / stokerfyr på hele Fyn.
Vi sørger for, at du får netop det pillefyr / stokerfyr der passer bedst til din bolig eller din virksomhed, så du får den bedste kvalitet, til den bedste pris.
 
Der er som tidligere nævnt mange forskellige mærker at vælge imellem når det kommer til pillefyr / stokerfyr. Hos Centrum VVS finder vi sammen med dig det bedste fyr til dit behov.
 

Kontakt Centrum VVS i Odense på Fyn, for et godt tilbud på et nyt pillefyr / stokerfyr. Vi kommer gerne ud og giver et uforpligtende tilbud.